آشنایی اولیه با بازار فارکس و برخی اصطلاحات مهم آن

تیترهای اصلی

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

آشنایی اولیه با بازار فارکس و برخی اصطلاحات مهم آن

آشنایی اولیه با بازار فارکس و برخی اصطلاحات مهم آن

تاریخچه بازار فارکس

بازار تبادل ارزهای خارجی در سال 1971 به شکل منسجمی شکل گرفت و روند رشد و توسعه آن از سال 1998 با توجه به پیشرفت تکنولوژی آغاز شد و دو رویداد مهم تاریخی نقش مهمی در ایجاد و گسترش بازار فارکس ایفا نمودند:

داد و ستد در بازار فارکس به معنای تبدیل یک ارز به ارز دیگر با نرخ مشخص می باشد.

تبادل و ضریب آن در یک سیستم آزاد بر اساس عرضه و تقاضا در میان تریدرها در سراسر جهان تعیین می گردد. نرخ تبادل ارز در بازار فارکس مرجعی برای انجام معاملات بین المللی در تمامی زمینه های اقتصادی مرتبط می باشد. افراد اصلی که در بازار فارکس فعالیت دارند شامل بانک های مرکزی، موسسات مالی بزرگ، بانک های تجاری، شرکت های سرمایه گذاری، صرافی ها و سفته بازان حقیقی می شود.

در ادامه این بلاگ آقای سرمایه گذار با ما همراه باشید تا به بررسی کامل مفهوم بازار فارکس بپردازیم. این مطلب میتواند برای افراد مبتدی و کسانی که هیچ گونه آشنایی با این بازار ندارند مفید باشد.

ترید در بازار فارکس

مانند بازار بورس، معاملات از طریق شرکت های کارگزاری انجام می شود که از طریق کانال بین بانکی به یکدیگر متصل شده و به عنوان واسطه بین خریداران و فروشندگان عمل می کنند. با توجه به غیر متمرکز بودن بازار فارکس، این سازمان ها با وضع قوانین و پیگیری فعالیت کارگزاران سعی در جلوگیری از بروز مشکلات و تخلفات مختلف توسط افراد دارند.

ساعات کاری در فارکس

Forex market working hours

بازار فارکس طبق تقویم کاری بین المللی از یکشنبه تا جمعه به صورت 24 ساعت فعالیت دارد. بر اساس مراکز اصلی مبادلات ارزی و مناطق زمانی متفاوت، 5 جلسه معاملاتی اصلی در بازار فارکس وجود دارد که سیدنی، ژاپن، فرانکفورت، لندن و نیویورک را شامل می شود. البته ذکر این نکته ضروری است که در هیچ ساعتی از شبانه روز در بازار فارکس محدودیتی برای ترید وجود ندارد و هر فردی از هر نقطه ای از دنیا می تواند در جلسه معاملاتی مورد علاقه خود ترید کند.

آشنایی با برخی اصطلاحات مهم بازار فارکس

کارگزاری یا بروکر

بروکر یا کارگزاری در واقع واسطه برای انجام سفارشات خرید و فروش مشتریان می باشند. نقش این بروکرها به عنوان واسطه، فراهم کردن بستری برای معاملات است. مهم ترین عامل برای وارد شدن به بازار فارکس انتخاب مناسب ترین بروکر است. بنابراین قبل از ورود به بازار فارکس ابتدا بروکر مورد نظر خود را شناسایی کرده و شارژ حساب خود، معاملات خود را آغاز کنید. البته پراپ تریدینگ هم میتواند برای افرادی که سرمایه کافی برای فعالیت ندارند مناسب باشد که میتوانید درباره آن بیشتر مطالعه کنید.

آشنایی با پراپ تریدینگ

جفت ارز

Currency pairs in

جفت ارز (Currency pair) یکی از مفاهیم اساسی و اصطلاحات مهم در بازار فارکس است. در بازار فارکس هر ارز قیمت گذاری می شود و با ارز دیگری مبادله می شود. به این دور ارز که در برابر هم ترید می شوند جفت ارز گفته میشود. انواع جفت ارزها را می توان در سه دسته قرار داد

  1. اصلی
  2. فرعی
  3. غیرمعمول

اهرم (Leverage)

اهرم نوعی اعتبار برای تریدر بازار فارکس است. در واقع، شما می توانید با پولی بیش تر از سرمایه اصلی خود از طریق اهرم ترید کنید. به عبارت دیگر، بروکرها این امکان را برای شما فراهم کرده اند که با موجودی چندین برابر خود وارد معاملات شوید. با استفاده از اهرم ها، به همان اندازه که احتمال سود برای فرد افزایش می یابد، ریسک معاملات نیز افزایش می یابد.

اسپرد (Spread)

Spread یکی از مهم ترین اصطلاحات بازار فارکس است. مفهوم اسپرد را می توان به این صورت توضیح داد که برای هر جفت ارز در بازار فارکس، دو قیمت متفاوت وجود دارد (یکی قیمت خریدار “Ask” و دیگری قیمت فروشنده “Bid”). به این تفاوت قیمت، اسپرد بازار می گوییم که مشابه مفهوم کارمزد در بورس ایران است. در واقع اسپرد هزینه ای است که تریدر برای ورود به ترید می پردازد و بروکرها درآمد خود را از این طریق به دست می آورند.

سواپ (Swap)

معمولاً هنگام خرید یا فروش سهام، با یک بروکر سروکار داریم. برای اینکه این معاملات معتبر باشد لازم است بروکر همان مقدار اعتباری را که به ما می فروشد داشته باشد. از آنجایی که حجم معاملات روزانه در بازار فارکس بیش از آن چیزی است که یک بروکر بتواند همان مقدار را در حساب خود داشته باشد، بنابراین بروکرها با بانک ها قرارداد می بندند.

به عبارت دیگر، بروکرها اعتبار مورد نیاز خود را از طریق بانک دریافت می کنند و وام می گیرند. بانک از بروکرها می خواهد در پایان هر روز وجوه دریافتی را تسویه کنند. حال اگر تراکنش های شما بیش از 24 ساعت باز باشد، ملزم به پرداخت سود به بانک خواهید بود. به این پرداخت سود «سواپ» می گویند.

پوزیشن

هر ترید خرید یا فروش که در بازار فارکس باز می کنید، پوزیشن نامیده می شود. به عنوان مثال، هنگام خرید نقره، به شما گفته می شود که در نقره پوزیشن باز دارید.

بالانس یا تراز تجاری (Balance)

بالانس موجودی حساب شما است، به استثنای معاملات باز. در واقع، وقتی یک حساب ۱۰۰ دلاری دارید و پوزیشنی ندارید، بالانس حساب شما ۱۰۰ دلار است.

اکوئیتی (Equity)

مانده حساب به اضافه سود و زیان معاملات باز، اکوئیتی حساب نامیده می شود. به عنوان مثال، اگر ۱۰۰ دلار در حساب خود دارید و ترید باز شما ۵۰ دلار سود داشته باشد، اکوئیتی شما ۱۵۰ دلار و بالاس شما ۱۰۰ دلار خواهد بود.

مارجین (Margin)

concept of margin in

مارجین یکی از پرکاربردترین اصطلاحات بازار فارکس است و به معنای مقدار پولی است که شما در یک موقعیت یا ترید وارد می کنید. در واقع زمانی که حساب خود را شارژ کرده و اهرمی را انتخاب می کنید، بروکر حساب شما را با توجه به اهرم انتخابی اعتبار می دهد. به عبارت دیگر می توان گفت مارجین مقدار پولی است که در ازای انجام تراکنش در حساب ما مسدود می شود و شما قادر به خرید و فروش با آن بخش نخواهید بود و میزان آن نیز با توجه به لوریج (Leverage) شما محاسبه می شود.

مارجین آزاد

تفاوت بین اکوئیتی و مارجین پوزیشن های باز را مارجین آزاد می گویند. به عبارت دیگر، مارجین آزاد مقدار پولی است که در حال حاضر مورد استفاده نیست. با باز کردن یک ترید جدید میتوان یا بخشی از مبلغ را برداشت کرد یا برای پوشش ضرر معاملات باز از آن استفاده کرد. تا زمانی که پوزیشنی را باز نکرده باشید، تمام پول حساب شما آزاد می باشد.

استاپ اوت (Stop out)

استاپ اوت را می توان به عنوان روشی برای بستن اجباری معاملاتی که ضرر می کند، در شرایطی که حساب معاملاتی شما به اندازه کافی موجودی ندارد، در نظر گرفت. در واقع، اگر مارجین لول شما کمتر از کل مارجین باشد و بازار همچنان بر خلاف معاملات شما حرکت کند، بروکر به صورت اتومات پوزیشن های شما را می بندد. این مرحله «استاپ اوت» نامیده می شود.

پیپ

Pip مخفف عبارت Price Interest Point است و نشان دهنده کوچک ترین واحد نوسان قیمت یک سهم است. به عبارت دیگر پیپ کم ترین مقداری است که هر ارزی می تواند تغییر کند.

لات

معیار اندازه گیری حجم معاملات در بازار فارکس را “لات” می نامند. به طور پیش فرض، هر لات برابر با ۱۰۰ هزار دلار آمریکا است. با توجه به اینکه یک لات برای بسیاری از تریدرهای بازار فارکس عدد بزرگی است، بنابراین لات را به ۱۰۰ قسمت تقسیم کردند.

Instant execution

این اصطلاح به نوع درخواست معاملاتی شما مربوط می شود. در واقع اگر قصد ترید به صورت دستی و با قیمت آنی را دارید، هنگام ثبت سفارش باید این گزینه را انتخاب کنید. در این صورت ترید شما با قیمت فعلی انجام می شود.

پندینگ اردر (Pending Order)

دسته دیگری از درخواست های معاملاتی، Pending orders یا دستورات شرطی هستند که در آن تراکنش به صورت آنی انجام نمی شود. به عبارت دیگر، شما یک قیمت یا زمان برای تراکنش خود تعیین می کنید و اگر قیمت یا زمان به آن حد برسد، بروکر به صورت خودکار سفارش شما را اجرا می کند. انواع سفارشات عبارتند از:

  1. Buy stop
  2. Sell stop
  3. Buy limit
  4. Sell limit

حد ضرر

حد ضرر (Stop loss) را می توان به عنوان محدوده قیمتی تعریف کرد که تریدر برای بستن معاملاتی که شامل ضرر می شود، تعیین می کند. در واقع، پس از باز کردن یک پوزیشن، تریدرها محدوده ای را تعیین می کنند که در صورت رسیدن قیمت به آن سطح، ترید به طور خودکار بسته می شود.

حد سود

حد سود، مانند حد ضرر، اصطلاحی است که برای بستن خودکار سفارش استفاده می شود. با این تفاوت که در Take Profit به نوعی برای معاملات خود هدف گذاری کرده اید و زمانی که به محدوده مورد نظر رسیدید از ترید خارج می شوید.

جمع بندی

در این مقاله از آقای سرمایه گذار کمی با بازار فارکس و برخی از کاربردی ترین اصطلاحات بازار فارکس آشنا شدید. اما باید توجه داشته باشید که تعداد اصطلاحات این بازار بسیار بیش تر از آن چیزی است که در این مقاله به آن اشاره شد. بنابراین، برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای، علاوه بر آشنایی با تمام اصطلاحات بازار فارکس، باید به آن ها تسلط داشته باشید.

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *