آشنایی با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازارهای مالی به زبان ساده

تیترهای اصلی

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

آشنایی با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازارهای مالی به زبان ساده

آشنایی با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بازارهای مالی به زبان ساده

افراد از روش های تکنیکال و فاندامنتال برای تحلیل بازارهای مالی استفاده می نمایند. در واقع برای سرمایه گذاری های کوتاه مدت یعنی از چند ساعت تا یک ماه در بازار ارز دیجیتال باید با تحلیل تکنیکال و برای سرمایه گذاری های بلند مدت باید تحلیل فاندامنتال استفاده شود. در این مقاله از آقای سرمایه گذار با ما همراه باشید تا به بررسی این تحلیل ها بپردازیم.

تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی

تحلیل تکنیکال (Technical analysis) به مطالعات آکادمیک بر اساس روند منحنی در گذشته و رفتار گذشته دارایی ها (سهام) گفته می شود. یادگیری تحلیل تکنیکال برای افرادی که می خواهند وارد بازارهای مالی شوند یک امر ضروری می باشد. زیرا اگر تریدر الگوهای بازار قبلی را به خوبی شناسایی کند، می تواند با مدیریت ریسک، احتمالات موجود در بازار را بررسی کند و عملکرد بهتری در معاملات خود داشته باشد.

تجزیه و تحلیل نمودار یا تحلیل تکنیکال بخشی جدایی ناپذیر از بازارهای مالی می باشد که بیش تر معاملات بر اساس آن انجام می شود. تحلیل تکنیکال روشی برای تجزیه و تحلیل بازارهای مالی می باشد که تریدر با استفاده از آن سعی می‌کند قیمت و روند بازار را بر اساس تاریخچه قیمت یا روندهای گذشته پیش بینی کند. توجه داشته باشید که این نوع تحلیل در بازارهایی که بر اساس عرضه و تقاضا هستند استفاده می شود.

اگر بخواهیم مفهوم تحلیل تکنیکال را ساده تر بیان کنیم، باید بگوییم که با کمک آن، یک تریدر مهارت یافتن نقاط ورود و خروج از بازار را به دست می‌آورد که باعث می شود سرمایه گذاری امن تر و معاملات او سودآورتر شود. TA یک مفهوم کلی برای انواع مختلف استراتژی می باشد که عمل قیمت در بازار را تفسیر می کند. در حقیقت، تحلیلگران فنی از استراتژی ها و شاخص های مختلفی مانند میانگین متحرک، خطوط روند، RSI، باندهای بولینگر یا ترکیبی از ابزارها برای شناسایی نقاط ورود و خروج احتمالی در معاملات خود استفاده می کنند.

تاریخچه تحلیل تکنیکال

در سال‌های اولیه، روش های موجود برای استفاده از تحلیل تکنیکال ابتدایی بود و تمامی محاسبات به صورت دستی و روی برگه های کاغذی انجام می شد. اما با پیشرفت تکنولوژی و محاسبات مدرن کامپیوترها، تحلیل تکنیکال با سرعت بیش تری گسترش یافته و اکنون به یکی از ابزارهای مهم برای بسیاری از سرمایه گذاران و تریدرها تبدیل شده است.

با جناب چارلز داو آشنا شوید!

اگر چه تاریخ آن به قرن ۱۷ در آمستردام و قرن ۱۸ در ژاپن باز می گردد، اما روش های تحلیل تکنیکال که امروزه توسط تریدرها استفاده می شود، نتیجه تلاش های چارلز داو می باشد. آقای چارلز اولین کار خود را در این زمینه در بخش مالی دفتر روزنامه آغاز کرد و پس از آن وال استریت ژورنال را تأسیس کرد. او یکی از اولین کسانی بود که رفتار قیمتی مشابهی را در میان دارایی های خاص پیدا کرد و اشاره کرد که این رفتارها از روندهای خاصی پیروی می کنند.

چارلز داو

بعدها اثر او به نام نظریه داو اساس تحلیل تکنیکال امروزی را تشکیل داد. در سال های اولیه که از روش های تحلیل تکنیکال استفاده می شد، تمام محاسبات به صورت دستی و روی کاغذ انجام می شد. اما به تدریج با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از محاسبات کامپیوتری مدرن، TA با سرعت بیش تری در بین تریدرها گسترش یافت و اکنون یکی از ابزارهای مهم بسیاری از تریدرها می باشد.

تحلیل تکنیکال در ارز دیجیتال

با افزایش محبوبیت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، بسیاری از تریدرها و سرمایه گذاران وارد این عرصه شده اند تا با نوسانات زیاد در بازار کریپتو، سود خوبی به دست آورند. اما نکته مهم این می باشد که برای موفقیت در این راه نباید فقط به شانس تکیه کرد، بلکه باید با تحلیل بازار ارز دیجیتال، دارایی مورد نظر خود را بخرید و بفروشید.

امروزه تحلیل تکنیکال در حوزه ارز دیجیتال نیز در بین تریدرها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع با استفاده از این نوع تحلیل ارز دیجیتال میتوان زمان و نحوه معامله یک ارز خاص و تغییرات احتمالی قیمت آن را پیش بینی کرد. لازم به ذکر است که ابزارها و اندیکاتورها در بازار ارز دیجیتال همان اندیکاتورهایی است که در بازار فارکس و بورس قابل استفاده می باشد.

تحلیل فاندامنتال در بازارهای مالی

تحلیل فاندامنتال (Fundamental analysis) که به آن تحلیل بنیادی ارز دیجیتال نیز می گویند، یک روش تحلیل از بالا به پایین می باشد که سعی می کند ارزش آن را با ارزیابی ارزش یک دارایی با توجه به عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر این دارایی محاسبه کند. بنیانگذار این تحلیل بنجامین گراهام می باشد. او یکی از مدیران بزرگ سرمایه گذاری، اقتصاددان معروف و از فعالان بازار سهام ایالات متحده می باشد. به گفته بنجامین گراهام، در تحلیل بنیادی ارزش ذاتی اوراق بهادار، عوامل زیادی مانند ضرایب قیمت، درآمد و پرداخت های شرکت و… در نظر گرفته می شود.

بنجامین گراهام

واضح است که دنیای ارزهای دیجیتال با دارایی های سنتی مانند سهام کاملا متفاوت می باشد، زیرا در این تحلیل ارزهای دیجیتال، عملا معیار سنتی برای ارزش گذاری داخلی وجود ندارد. بنابراین، تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال حتی برای بسیاری از تحلیلگران حرفه ای کار بسیار دشواری می باشد. اما یک تحلیل تخصصی می تواند اطلاعات دقیقی در مورد بهترین زمان خرید ارز دیجیتال و قیمت آن در آینده در اختیار تحلیلگران و سرمایه گذاران قرار دهد. تحلیل فاندامنتال نیازمند کسب دانش برای شناخت عوامل مؤثر بر قیمت ارزهای دیجیتال در بلند مدت می باشد. پس از جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن می توان چشم اندازی از آینده ارزهای دیجیتال به دست آورد.

طرز عملکرد تحلیل فاندامنتال

قیمت ارزهای دیجیتال به دنبال اخبار، رویدادها و حتی شایعات می تواند تغییر کند. بخش عمده ای از نوسانات ارز دیجیتال که در چند سال گذشته شاهد آن بوده ایم به دلیل احساساتی شدن برخی سرمایه گذاران رخ داده است. بنابراین اگر تجربه کافی در تحلیل فاندامنتال ندارید، استفاده از نظرات افراد با تجربه برای پیش بینی قیمت ارزهای دیجیتال بسیار مهم می باشد تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. اگر تصمیم گرفته اید به سراغ تحلیل فاندامنتال بروید، حتما به موارد زیر که در تعیین قیمت ارزهای دیجیتال نقش اساسی دارند توجه کنید.

  1. نحوه تامین و استخراج ارزهای دیجیتال در بلند مدت
  2. میزان تقاضا برای ارز دیجیتال
  3. وضعیت فعلی بازار

ترکیب تحلیل تکنیکال و فاندامنتال

ترکیب تحلیل تکنیکال و فاندامنتال

برای بسیاری از افراد، ترکیب تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به عنوان گزینه منطقی تری در نظر گرفته می شود. در حالی که تحلیل فاندامنتال معمولاً در سرمایه گذاری بلند مدت استفاده می شود، تحلیل تکنیکال می تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد شرایط بازار در کوتاه مدت ارائه دهد که می تواند برای تریدرها و سرمایه گذاران مفید باشد. تجزیه و تحلیل بنیادی همراه با تحلیل تکنیکال می تواند درک خوبی از این که کدام دارایی ها و شرکت ها سودآور هستند، بدهد.

هم در بازارهای سهام و هم در ارزهای دیجیتال، ترکیب تحلیل فاندامنتال و تکنیکال مورد علاقه بسیاری از افراد می باشد. با این حال، به دلیل ماهیت در حال ظهور بازارهای ارز دیجیتال، باید درک کنید که تحلیل بنیادی ممکن است چندان مؤثر نباشد.

مشارکت شما در بخش نظرات میتواند به کیفیت و ارزش این محتوا اضافه کند. پس منتظر هستیم.😀

نظر شما درباره این مطلب چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

اولین نفر شما هستید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *